sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Sisäpintoja

Viikon aikana isäntä on puuhaillut raksalla pääasiassa yksikseen. Tasoittanut, hionut, maalannut ja saumannut. Koko alakerran seinäpinnat maalataan ja suurin osa samalla värillä. Värin valinta vaan on niin peevelin vaikeeta. Nyt seinissä oleva väri on nimeltään shaali ja, se on sekoitettu Sointu sisustusmaaliin, jota myy värisilmä liikkeet. Myös paneelikatto on maalattu vielä kertaalleen paikalleen samalla värillä. Siellä sävynä atlas copko. Muutama ilta ja päivä pysähdyttiin seinien valmistuessa pohtimaan, saako väri jäädä ja jatketaanko samalla VAI vieläkö koitetaan uutta sävyä. Sävy muuttuu tosi paljon riippuen siitä, minkälainen valo on ja minkä kautta se taittaa seiniin. Välillä näytti ehkä liiankin tummalta, ruskeelta, harmaalta, punertavalta ja välillä tietty just sopivaltakin.=) Seinien valmistuessa tuomio oli se, että tällä jatketaan. Eteinen on astetta hämärämpi tila, joten sinne päädyttiin astetta vaalempiin seiniin. Siellä sävyn nimi on lumikki.

Tässä kuvaa seinäväristä keittiön kohdalla. Kaapistojen välitilatkin siis maalattiin. Tarkoituksena olisi laittaa välitiloihin ja etenkin tiskialtaan ja hellan taakse suojaksi levy/lasi.


Piippu on toistaiseksi keittiössä valkoinen ja valkoiseksi ollaan ajateltu se myös jättää. Hellakin kun valkoiseksi pinnoitetaan. Työhuoneen piipun kohtaloa vielä arvotaan. Tällä hetkellä vaakakuppi on kallistumassa seinän väriin.. Kuvassa näkyy hyvin ero valkoisen ja seinän sävyn välillä. Seinien ja piippujen tasotukset ovatkin varsin hyvällä mallilla. Seuraavaksi saadaan huhuilla muuraria viimeistelemään tulisijat, jotta päästäisiin vihdoin keittiön kaappeja asentamaan.=)


Niin ja niitä saumaspuuhia.. Kovin osoittautui hitaaksi ja kärsivällisyyttä vaativaksi tuollaisen pienimmistä laatoista koostuneen lattian saumaaminen. Tokihan siinä saumojakin on paljon enemmän. Vessan lattiasta aloitettiin ja vessan lattialla jatkettiin uusimalla saumat heti seuraavana päivänä. En tiedä missä on tullut fiba saumanväriä hommatessa, mutta paikallaan se näytti aivan kamalalta. Ensin näky nauratti. Näytti niin kaameelta 50-luvun kylppärin lattialta keltaisine saumoineen, että ei voinut kuin nauraa. Myöhemmin sitten pääs kyllä itkukin, kun oli pakko lähteä niitä pois jyrsimään. Ihan ei uskallettu ottaa sitä riskiä, että saumat vituttais, joka kerta pöntöllä istuessa. Ei muutakuin mattopuukko heilumaan ja saumat ylös! Sen verran oli edellisestä päivästä ehtiny saumat kovettumaan, että ei ne aivan hevillä lähtenyt. Seuraavana päivänä suunnattiin jälleen paikalliseen sisustusliikkeeseen ja pyydettiin mahdollisimman tummaa ruskeaa saumaa. Niinpä lattiassa on nyt meidän mielestä paljon paremmat Chocolate saumat=). Lattiasta taisi tulla kyllä pinnaltaan hieman homage. Sen verran se kärsi poistosta, mutta onpahan sitten samaa sarjaa laminaatin kanssa.;) Kuvassa lattia on vielä hieman huonolla pesulla, mutta saa siitä jonkinlaisen käsityksen nykyisestä olotilasta. Hiukan kyllä harmittaa, että 50-luvun retro vai (onko se jo vintage?) lattia jäi kuvaamatta vallan..


Saunan, kylppärin ja kodarin lattioitten sauman väriin ollaan kyllä ihan tyytyväisiä. Hyvältä näyttää! Isännän mukaan paikallisesta liikkeestä ostettu tumman ruskea saumauslaasti oli ominaisuuksiltaan parempaa. Mukavampaa ja helpompaa saumata ja lisäksi, siinä pitäisi olla vielä parempi pinnoite vettä vastaan. Hetki jo harkittiin tämän toisenkin laastin vaihtoa ennen asennusta, mutta ei sitten alettu jo hankittuja hukkaan heittämään. Säästö se on pienikin säästö. Aivan ilman harmia ei tästäkään päästy nimittäin laasti sitten loppui n. 1/2 neliöö ennen saumattavaa lattiaa. ARGGH!! Ei auttanut muu kuin suunnata eilen nokkakohti kaakelikeskusta ja Poria. Tämä oli nyt 3. täydennysreissu näissä laatta asioissa. Toivottavasti myös tällä erää viimeinen.. 


Samalla toki yritettiin yhdistää, jotain muita hankintoja reissuun ja käytiinkin zoomailemassa väliovi tarjontaa K-Raudassa ja Kodin Terrassa. Näyttäisi siltä, että ihan kaikkea haluamaamme ei taaskaan saada suoraan hyllystä. Tarjouspyyntöjä jätettiin siis jälleen kerran. Näistä myöhempänä. Putkimies on myös luvannut viikonlopun aikana tulla suunnittelemaan käyttövesiputkien asennus urakkaa ja kaupungilta soittelivat vesimittarin asennuksesta, joka pitäisi tapahtua ensi viikolla, joten eiköhän se tästä taas etene.=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti