sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Laattoja

Reilu viikko takaperin tehtiin siis laattaretki poriin. Loppupeleissä mietittiin lähetäänkö poriin vai tampereelle. Pori voitti pienemmän välimatkan turvin vaikka tampereella valikoimat olisi ollu aivan erilaiset. Pienen abc tankkauksen jälkeen suunnattiin kaakelikeskukseen eikä muualle tarvinnu sitten mennäkään. Mukaan tarttui laatat kokonaisuudessaan kodinhoitohuoneeseen, suihkuun, saunaan ja alakerran vessaan. Keittiö ja eteinen ollaan päätetty laittaa myös kokeeksi laminaatilla. Laattojen tinttaaminen kipsilevylattiaan laastilla tuntuu jotenkin niin lopulliselta ratkaisulta, että siitä pitää olla kyllä ihan varma. Ja varma kun ei voi olla ennenkuin on kokeillut muitakin ratkaisuja. Kuistin lattiaan tulee laatta, mutta sinne sopivaa ei sattunut tällä reissulla silmään. Ja toisaalta ihan hyvä niin. Aikaslailla oli Helmen tossut tiessä kun kyytiin nostettiin melki tuhannen kilon lava laattoja. Meikäläistä jännitti niin, että ei auttanu muu kuin pitää kotimatka jalat ristissä Hermannin painaessa rakkoa, jotta oltaisiin mahdollisimman nopeesti perillä. Onneksi kotimatkaa oli kuitenkin vain se 50 km sadan sijaan. Tampereelta tullessa olisin varmaan jo pissannut housuun:)

Kaiken kaikkiaan Kaakelikeskuksen valikoima oli yllättävän laaja ja sopiva tälläisen tavallisen ihmisen makuun ja budjettiin. Ja ihmeen hyvin päästiin isännän kanssa yhteisymmärrykseen valinnoista. Siitä ei aivan päästä yhteiseen lopputulokseen, että tuleeko isot laatat laittaa pystyyn vai kyljelleen. No kompromissina toiset on kyljellään ja vessassa pystyssä eli kummatkin saa kattella laattoja mieleisessään suunnassa. Palvelukin Kaakelikeskuksessa pelasi. Apua tarjottiin, mutta annettiin myös rauha ydessä pähkäillä. Tarve määrät laskettiin annetuista mitoista ja laatat pakattiin hyvin lavalle ja nostettiin autoon kotimatkaa varten. Isoja seinälaattoja olisi saanut varalle laskea runsaammin. Kaiken leikkelyn jälkeen ne jää hiukan vajaaksi ja täytyy ottaa uudestaan nokka kohti kaakelikeskusta. Noh onneksi ovat varasto tavaraa=)

Kodinhoitohuoneen, suihkun ja hieman saunankin seiniin  tuli valkoinen matta pintainen ja muutenkin hieman epätasainen 25*40 laatta. Ja tämä siis vaakaan=) Sauma vaalea.


Lattiaan 10*10 laatta.  Sauma tumma.


Suihkuseinälle tuli kaksi tummaa raitaa. Vielä on auki saumataanko raidat seinän vaalealla vai lattian tummalla..


Vessan seiniin matta valkoinen 20*30 laatta ja tämä siis pystyyn. Saumana vaalea.


Ja vessan lattiaan 10*10 laatta väriltään chocolate.

  (Kuvat: Kaakelikeskus)

Niin ja osahan näistä laatoista on jo seinällä=)
Kodinhoitohuone joka päätettiin laatoittaa kauttaaltaan.


Ja suihkun raitaseinä.

2 kommenttia:

  1. muistatko 25x40 valk. laatan nimen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps. Laatan nimi on CRT BRANCO MATE ONDULADO. Huomasin vasta kysymyksen toivottavasti vielä auttaa..

      Poista