maanantai 27. heinäkuuta 2009

Muotit odottaa täytettä.

Hommat on ottanu iloksemme jälleen harppauksen eteenpäin. Päivän aikana miehet urakoitsi tontilla. Siellä odottaa nyt valmiit laudotukset ja raudotukset huomista betonikuormaa. Kaivurimies kävi vähän laittamassa täyttö hiekkaa ja nostamassa harkot rinkiin. Siitä on hyvä jatkaa.
Seuraavaksi tarviikin miettiä millä saataisiin tontille harkkojen muurausta varten laastiaineksia. Seos odottaa Alpilla hakua 1000kg säkeissä ja vettäkin siihen hommaan tontille tarvittaisiin useampi tuhat litraa. Mutta eiköhän ne oo jotenkin järjestettävissä. Aamulla isäntä kävi myös selvittämässä vaihtoehtoa, että otettaisiin kattotuolit valmiina. Paikallinen firma Hietakulma Oy teki suunnitelmat ja tarjouksen. Enää pitäisi vaan tehdä päätös.

Paljon muutakin on tässä päivitysten välissä tapahtunut. Ensinnäkin kesän tähän mennessä kovin ukonilma hajotti meidän tietsikan. Siinä yksi syy kirjotusten verkkaiseen tahtiin. Tasan viikko sitten maanantaina pidettiin kaupungintalolla aloituskokous. Paikalla oli meikäläisten lisäksi pääsuunnittelija, vastaava, apuvastaava ja kaupungin puolesta rakennustarkastaja. Kokouksessa käytiin läpi vahvistuneet eri työalojen vastaavat, hiukan piirrustuksia ja tulevien rakennuspaikalla tehtävien tarkastuksien ajankohtia. Alotuspäiväksi määriteltiin viime viikon keskiviikko. Meillä on siis virallinen lupa laittaa hommat käyntiin.

Toinen juttu vois olla vaikka putkihommien urakoitsija. Tarjouksia odoteltiin ja odoteltiin ja kuuluteltiin peräänkin ja taas odoteltiin. Oltiin juuri hyväksymässä ainut siihen mennessä tullut tarjous kun yllättävältä taholta tuli puhelinsoitto. Soittaja oli kuullu "kylillä huhuttavan", että oltais rakentamassa omaa tupaa. Niinpä hän päätti varmistaa, että sais tehdä tarjouksen putkihommista. Tarjous oli ratkaisevan verran pienempi. Niinpä putkihommia hoitaa yläaste ajoilta tuttu Heinäahon Joni, joka nykyään tekee hommia omiin nimiin. Myös putkihommien vastaava löytyi tätä kautta. Joni laittoi tuulemaan ja jo parin päivän päästä tontilla oli tarvittavat värkit salaoja ja sadevesi hommia varten. Niitä olisikin tarkoitus ominpäin sitten asennella. Saas nähdä kuinka se sujuu;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti