sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Autotallin pohja kaivettu!

Vihdoin ollaan päästy siihen pisteeseen että autotallin pohja on saatu kaivettua. Aivan ongelmitta ei sekään sujunut. Kaivuri kuskin tulo viivästyi jälleen sovitusta melkein viikolla. Kopilla tuli vietettyä muutama tovi myös makuuasennossa odotellessa.
Perjantaina päästiin aloittelemaan kaivurihommia. Kuopan kaivuu oli jo hyvin alulla ja sovittiin hommien jatkuvan seuraavana päivänä kukonlaulun aikaan, jotta päästäisiin illalla todistamaan 60 000 ihmisen väkipaljoutta, Linkin Parkia ja Metallicaa. Lauantaina oltiinkin jo hyvissä ajoin mersussa matkalla kohti tonttia. Meikäläisellä ja Walluraisella tuppas olemaan silmissä hieman unihiekkaa vielä kankaanpää-venesjärvi linjallakin. Tontilla meitä odottikin sitten hieman ikävämpi yllätys. Monttu, johon pitäisi nousta lähipäivinä autotallin perustukset oli muutautunut yön aikana aikamoiseksi uima-altaaksi. Kuskin saavuttua tontille alkoi melkoiset ojan kaivuu talkoot, että saataisiin se vesimäärä pois meidän autotallin tieltä. Hommat jäi launtailta siihen ja suuntasimme Egen kautta nokan kohti kirjurinluotoa. Siellä meitä odottikin aikasmoinen väkipaljous ja jonottaminen. Metallica veti loistavan keikan ja mukana olon muistaa varmasti vielä pitkään.
Su aamulla ladattiin akkuja ja nukuttiin hieman edellistä päivää pidempään. Puolen päivän aikaan tuli soitto kaivurimieheltä, josko jatkettaisiin hommia. Ei muuta kuin Mersun nokka kohti tonttia. Tämäkään päivä ei lähtenyt käyntiin aivan ilman ongelmia. Yhdessä tultiin siihen tulokseen, että kuoppaa pitäisi kaivaa vielä 20 senttiä. Ja mikäs sieltä pilkistääkään. Paljon pelätty ja odotettu kallio! Hetken pohdinnan ja konsultaatio soiton jälkeen päädyimme siirtämään autotallia puoli metriä, jolloin kallio ei aivan siihen yllä. Häh hä hää. Linjapukkeihin uudet nurkanpaikat ja homma jatkukoon. Loppu päivä päästiinkin sitten jatkamaan hommia aivan odotettuun tahtiin. Seuraavaksi olisikin vuorossa valumuottien ja raudoituksien tekoa. Kuoppa tällä hetkellä->2 kommenttia:

  1. Niin se homma alkaa pelittää...pitää kyllä ääneen myöntää, että on ilo katsoa Teitä kahta vai pitäiskö sanoa kolmea) oman kodin rakennuspuuhissa, surkeesti alkaneen päivän päätteeksi tuli "mummukin" hyvälle mielelle, tuli taas muistutetuksi, että on tässä elämässä vielä jotain hyvääkin :)

    VastaaPoista