perjantai 10. helmikuuta 2012

Kaksi koskettavaa dokumenttia

Meillä ei toimi vieläkään televisio täällä uudessa kodissa. Tai siis telkku toimii, mutta antenni makaa edelleen verannalla. Ilmeisesti oottaa siinä lähestyvää kevättä ja parempaa keliä mennä sitä katolle asentamaan. Omana aikana oon yrittäny pitää sitä, että puikkojen kanssa pysähdyn hetkeksi nettiTV:n viereen. Joskus siinä on myös Aatulle hyvä sauma torkahtaa äiskän sylkyssä. Parin päivänä aikana on tullu perehdyttyä tositv:n sijaan yle areenan asiaohjelmiin. Kaksi omalla tavallaan koskettavaa dokumenttia on ollut ihan hyvä muistutus siitä miten muualla elellään..


Vilma ja Viktor asuvat Keski-Ruotsissa ja päättävät muuttaa Suomeen. He rakentavat pyörien päälle pientä siirrettävää mökkiä. Kun mökki on valmis, matka kohti Suomea ja uutta elämää voi alkaa. Ohjaus Erkki Määttänen.

Juupa juu.. Omavaraisesti eläminen on varmasti ihan kiva ajatus. Pelottavasti myös tämän talon isäntä on siittä yhä enemmän alkanut houruamaan. Senpä takia olikin ihan hyvä kattoo dokumentti yhdessä ja päästä maanpinnalle jälleen. Tietyn asteinen omavaraisuus (Perunat, kasvikset ja matjat omasta takaa) on minunki mielestä ihan jees juttu. Mutta tähän tyyliin omavaraisesti eläville ei voi muutakun hattua nostaa..


Millaisen tunteiden vuoristoradan mies ja nainen kokevat, kun lapsen saaminen ei onnistu ilman lääketieteen apua? Tarina kahdesta pariskunnasta hedelmöityshoitojen loputtomassa putkessa. O: Timo Haanpää. T: Vaski Filmi.

Osui ja upposi! Vaikkakin tuo meidän kultakimpale ryntäsi maailmaan luonnollisin menetelmin on minua aiemmin vaan jostain syystä jyystänyt lapsettomuuden pelko. Toisaalta taas niin moni ystäväperhe on saanut kokea tämän kohdallaan. Tuloksena on kuitenkin tullut maailmaan pieniä prinssejä ja prinsessoita koeputkin tai ilman.=) Dokumenttiin oli kuitenkin jotenkin helppo samaistua vaikka itse tietää tästä maailmasta ja näistä tunteista hyvin vähän.


HUOM! Toisessa esitys aikaa enää 3 ja toisessa 4 päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti