perjantai 3. helmikuuta 2012

Kakkoo

Molemmissa tulisijoissa palaa valkee päivän aikana näillä pakkasilla. Ainakin hellassa jos ei muuten. Välillä useammenkin kerran päivässä kun sähköhella on jääny vähemmälle. Samalla saa niin mukavasti lämpöä tupaan. Meille kotiutui siis Tiilerin Hemmo, jossa on leivinuuni tyyppinen uuni. Hieman alkuunsa epäilytti, että mahtaakohan siinä lämpö riittää, mutta kyllä vaan! Pesällisen jälkeen on justiin sopiva pienempiin leivonaisiin ja ruokiin. Muutaman klapun kun lisää niin on äkkiä 300 mittarissa. Aina kun on uunin puolta lämmitetty ollaan koitettu keksiä, jotain millä lämpöä hyödyntää. Ainakin pannuleipä, uunipuuro, lihapullat, makaroonilaatikko, lasagne, liha ja kanapadat on onnistunu jälkilämmöissä mainiosti. Rahkapullien teko tässä eräänä päivänä ei menny ihan ku strömsössä, mutta se taitaakin olla toistaseks täysin epäonnistunu erä. =) Yks päivä isäntä alko höpöttään, että voisin joskus tehdä kakkoo. Sitä en ollukaan koskaan kokeillu vaikka mieles on ollu kyllä. Nettiin vaan ohjeita zoomaileen ja pohtiin. Ja aika hyvinhän ne onnistui. Maku puolta pitää vielä vähän kehittää, mutta muuten varsin onnistunut kokeilu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti