tiistai 24. tammikuuta 2012

Muutto!

15.12.2011 koitti päivä, jota oli odotettu. Paikkakunnan rakennustarkastajan oli määrä tulla suorittamaan osittainen lopputarkastus tai mikä nyt sitten lieneekään, mutta meille se merkitsi konkreettisesti muuttolupaa. Tätä ennen oli painettu kulunut viikko entistäkin kovemmin hommia. Se laittoi hieman jännittämään kun ei yhtään tiennyt mitä lupaan vaaditaan. Tiedustellessani sitä kaupungilta oli vastaukset jokseenkin sekavia. Noh, ei auttanu odottaa kun tarkastajan tuomioo monien keskeneräisyyksien kanssa.

Puolilta päivin koitti se hetki. Tarkastaja astui ovesta ja ensimmäisenä tokaisi, että jaahas täällä taitaakin olla hommat kesken. Damn! Syke kiihty ennestään ja vatta heitti volttia. Tosin ensivaikutelma eteisessä ei ollut paras mahdollinen eikä tarkastajan ilmeestä tai vähäsanaisuudesta pystyny tulkitsemaan yhtään tulevaa tämän jälkeen. Hieman tilannetta helpotti se, että päästiin  tarkastajan kanssa samalle kartalle siitä, että kyseessä on osittainen lopputarkastus eikä se varsinainen lopputarkastus niinku hänen oli annettu ilmotukseni perusteella ymmärtää.

Loppu hyvin kaikki hyvin. Parilla pienellä huomautuksella ( villat piiloon ja väliaikaset kaiteet terasseille) saatiin virallinen lupa n. puoli tuntia tarkastajan saapumisesta=) Eikä muutakuin nokka kohti keskustaa ja tavaraa laatikkoon. 5 päivää pakkasin ja kannoin apuvoimien kanssa tavaraa hissittömän talon neljännestä kerroksesta. Nuo päivät sisälsi kyllä aikamoista jännistystä ja hermojen venytystä. Onneksi kuitenkin saatiin niin kaikki tavarat kuin ihmisetki turvallisesti loppu viimeksi siirrettyä paikasta toiseen.

2 kommenttia:

 1. Onnea muuttoluvasta! Oikea termi olisi varmaan ollut käyttöönottotarkastus. Lopputarkastuksessa tosiaan on tiukemmat kriteerit...
  (Oho, tää taitaa olla eka kommentti pariin kuukauteen, minkä blogger suostuu lähettämään!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se taitaakin olla oikeempi termi. Mullakin on ollut ongelmia kommenttien ja vastauksien kanssa. Kiitos kommentista. On aina mukavaa huomata kun joku jättää merkin käynnistä=)

   Poista