tiistai 12. lokakuuta 2010

Tällä hetkellä

Ulkoa näyttää tältä. Villat ja ulkovuorilaudat on paikoillaanympräti talon. Myös räystäät on valmiina onneksi. Alimmainen ulkovuori paneeli on jätetty laittamatta, koska siihen on tulossa myöhemmin jonkinlainen valkoinen reunus. Takapihan suuntaa puuttuu useampi lauta, koska myöhemmin seinustalle rakentuu melkein koko talon mittainen terassi, joka on parempi kiinnittää kunnolla seinään. Tämä suunta siis takapihalle..


 Ja tämä etupihalle. Ovat ja ikkunat aukot sun muut kolot täytyi yrittää peittää muoveilla, ettei viheliäiset talitintit veisi kaikkia jo seinässä olevia villoja meidän kodista omaansa. Myös kuistin katto odottaa tiiliä päälleen. Tiilien nosto talkoot ovatkin näillä näkymin tiedossa perjantaina. Valtavasti pelottaa ja hirvittää ukkojen puolesta jo nyt, kun tuolla katolla painavien tiilien heiluvat. Korkein kohta taitaa olla n.11 metrissä!!


Sisällä on myös tapahtunut. Tiiliseinä on tavoittanut yläkerran lattian ja myös yläkerran lattian niskat on laitettu paikoilleen. Nyt onkin kova tulisija pohdinta käynnissä. Läpivientejä ja piippuja varten tarttis tietää mihin kohtaan ja minkäkokoista reikää tehdään. Nyt alkaakin sitten tulemaan taas näitä vaikeita valintoja eteen yhä enemmän. Joku yhteinen mielikuva tulisijoistakin onneksi jo löytyy. Pitäisi ratkasta myös se, että tehdäänkö ne täysin itse paikanpäällä vai tilataanko jonkin asteisena tarvikepakettina. Muurari varmaankin hommataan itse. Seinän etummaisin oviaukko vie olkkarista työhuoneeseen / makkariin ja taaempi eteisestä ruokailutilaan. Ovien päällystät vahvennettiin valamalla betonipalkit.


 Varsinkin  sisäkuvissa näkyy ihan kauhee sekamelska ja kaaos. En ole silti paljon uskaltanut muutakun siirrellä tavaroita paikasta toiseen kun ei koskaan tiedä mitä vielä tarvitaan. Jos kärräät jotain pihalle niin alkaa kirosanat lentämään, että missä helvetissä sekin mittapätkä nyt on kun just tohon jätin:( Ei auta muutakun odotella, että tulee ukoilta ison siivouksen käsky.


Noh, eipä ollut kaaos pahemmin ainakaan rakennustarkastajaa häirinnyt. Oli eilen kätnyt rakenteet katsastamassa ilman minkäänlaista huomautusta!!!!!=) Saatiin siis lupa jatkaa hommia eteenpäin. Saas nähdä ehditäänkö saamaan tiilet katolle ennen ensimmäisiä lumihiutaleita. Pohjoisessa kun niitä jo leijailee. Jaiks!

Edit. Kymmenen minuuttia myöhemmin leijaili ensimmäiset lumihiutaleet. Ei ehditty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti