torstai 1. heinäkuuta 2010

Pientä tilanne päivitystä

Loma oli ja meni. Juhannus oli ja meni. Mutta kesä ei toivottavasti ole vielä ohi ja isännän lomakin on vielä tulossa. Juhannus vietettiin lepäillen ja saunoen ja syöden. Aatto vietettiin mummulassa ja päivä mökkeillen. Talviturkistakin päästiin häpeällisesti eroon tänä vuonna vasta juhannuspäivänä. Toivottua ja hyvää tekevää vaihtelua oli kyllä viettää vapaa-aikaa muuallakin kuin tontilla. Juhannus rentoutumista helpotti myös tieto siitä, että pääsen elokuussa jatkamaan töitä uuden päiväkodin lto:na. Taas mielenrauha siinäkin asiassa turvattu puoleksi vuodeksi eteenpäin. Tämän viikonloppuna onkin edessä työ ja juhlaputki. Pikkuveli pääsee ripille ja juhlat olisi saatava aikaiseksi. ONNEA JERE! Samallle viikonlopulle isäntä on luvannut tuurauksen, joten saapa nähdä ehditäänkö tontille häärimään. Paljon on kuitenkin taas viime bloggauksesta edistytty.

Kuva vielä sadevesiputkien asentamisesta. Sadevesi, salaoja ja viemäriputkien asentamisesssa myös ollaan yritetty säästää tekemällä työt itse. Eipä tarvitse siis kaukaa syyllistä etsiä, jos p****t alkaa lillumaan talon nurkalla..


Niin ja ennen sadevesiputkien asennusta täytettiin monttua hiekalla palan matkaa.


Styroksien levittelyssä olikin sitten aika homma. Ja niitä sai hakea lisää muutamaan otteeseen. Jokainen kaivo ja maasta nouseva palkki oli kivijalan lisäksi kierrettävä. Tontilla kuulin manattavan sitäkin, että jos työmäärän olisi arvannut etukäteen olisi talossa ollut tasan neljä kulmaa ilman isoja terasseja. Palapeliä pelattiin muutama ilta ja yriteltiin virittää painoja levyjen päälle, ettei seuraavana päivänä oo kaikki pitkin tonttia. Hiekkaa saatiin paikalle vasta myöhemmin. Kaikki edelliset kun oli levitelty jo levyjen alle.

Tässä välissä levyjen päälle ajettiin taas kerros täyttöhiekkaa ja valettiin vielä yksi tukipalkki olohuoneen lattian kannattimeksi. Niin saatiin myös paikalle talon ulkovuoraus paneelit, jotka nyt odottavat suojassa käsittelyä pintaansa. Ulkovuorihan tulee 9 tuuman hirsipaneelista. Myös puutavaran etsintä ja kilpailutus oli tässä vaiheessa kuumimmillaan. Sekä paneelit, että suurin osa runkopuista löytyikin nyt sitten ihan omalta kylältä. Painekyllästetyn alajuoksu värkin kanssa turvauduttiinkin huhdanmäki & korpelan tarjontaan. Alajuoksut on nekin jo paikallaan.=) Ja oikeastaan viimeiset pari päivää on isäntä kaivurin kanssa huhkinut täyttöjä kivijalan sisäpuolelle ja sitä ennen eristänyt väliseinät. Niistä taas lisää myöhemmin.


Ja tottakai menossa mukana tonttikoira WALLU!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti