sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Edistymistä ja hyvää mieltä:)

Risujen kanto on tauonnut ainakin hetkeksi ja keskittyminen painotettu muualle. Torstaina tontille saatiin vihdoin jo kauan odotettu kaira ja maaperän tutkija. Otin huojentuneena vastaan tiedon , että hätäpäivää ei pitäisi olla. Kallio on vastassa joka kulmassa ja pintamaata vaihtoon menee arvion mukaan n.80cm. Tiedosta tuli valtavan hyvä mieli. Samana iltana oli tarkoitus päästä käsiksi kuviin ja kustannusarvioon, mutta pieneksi pettymykseksi tapaaminen siirtyi jälleen melkein viikolla. Toivottavasti tulevana tiistaina päästään eteenpäin tässäkin asiassa.

Sami on tehnyt viikon aikana valtavan työn selvittäessään asioita ja aika moni asia onkin selvinnyt. Tässä muutamia:

Sähköt: Muuntaja naapurin kohdalla. Saadaan vedettyä jo olemassa olevia paaluja pitkin. Asiasta konsultoitu vatajankoskea. Sähköt kytketään päälle alustavan sopimuksen mukaan 30.6.

Rakennuslupa: Kaupungilta luvattiin 2 viikon käsittely aika. Huh! Jos ja kun onnistumme saamaan paperit kerralla kuntoon.

Liittymä tontille: Saadaan tehdä sinne minne ite katotaan parhaaks. Kunhan ilmoitetaan kaupungille.

Risut ja kannot tontilla: BioWatti hakee mielellään keskustan asukkaiden lämmönlähteeksi kunhan pääsee kasan viereen eli kun saadaan tieliittymä kuntoon. Voidaan jopa ehkäpä hieman saada vaivanpalkkaa.

Vesi: Kyseinen vesiporukka on jo sen verran iällä, että varsinaista maksua ei ole. Kunhan saadaan suostumus allekirjotukset asianomaisilta. Kaupungin maksusta saadaan jostain luojan lykystä puolet alennusta ja naapuri on luvannu kauhakoneellaan kaivaa putken peltojensa poikki tontin rajalle.;)

Nyt sitten odotellaan tiistaita ja aloitetaan tahiminen lupahakemuksen kanssa. Muita ajankohtaisia mietittäviä on myös jätevesi-, putki- ja sähkösuunnitelmat sekä niihin liittyvät urakoitsijat. Ehdotuksia ja vinkkejä otetaan vastaan! Niin ja unohtamatta tietenkään kaivuu ja maansiirto urakointia. Tuttia ollaan ajateltu.

Jotain näkyvää ollaan myös saatu aikaiseksi tontilla. Aivan omaan saaarekkeeseensa on nimittäin noussut harjakorkeuteen vuosisadan huussi! Voipi olla ettei talossa sitten enää sisävessaa tarvitakaan;)

Kuvia tulossa myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti