lauantai 30. elokuuta 2014

Äiti kuntoon!

Leikkauksesta on se pikkuisen reilu 2kk aikaa ja palo liikkeelle alkaa olla aikamoinen. Olen melkeisti aina hoitanut nuppiani liikkumalla. Lähivuosina se on jätetty sopimuksesta taka-alalle ja nostettu rakentaminen jalustalle. Nyt alkaa olemaan aika päästä liikkeelle. Olen yrittänyt kerätä killinkejä kokoon, että pääsisin mukaan paikallisen kuntokeskuksen "Äiti kuntoon"- personaltreeni valmennukseen. Kokemuksia ennestään personaltreeni jutuista ei kauheasti ole, mutta juuri ennen kuin aloin pienempää pikkumiestä odottamaan olin mukana 2kk group training:ssä, missä treenasimme 2kk 6hlö ryhmässä personaltrainer johtoisesti. Tästä kokemuksesta innostuneena haluankin nyt ainakin alkuun tsempparin matkaan. Niin helposti varmasti tulisi jätettyä treenejä väliin ja ajateltua, että kyllä mä sitten taas ensi viikolla.. Vauvaperhearjesta kun ei ole ihan helppo sitä äidin "omaa aikaa" aina järjestää. 

Aloitusta halusin venyttää niin pitkälle, että jälkitarkastus on tehtynä ja homma todettu turvalliseksi. Aloitus tapaaminen on jo pidetty. Toivoin lapsientahtista ohjelmaa, jota olisi helppo sovittaa arkeen. Vaunulenkkejä ja kotijumppaa osaksi viikko-ohjelmaa. Kaksi kertaa viikossa lupasin pyrkiä käymään kuntosalilla. Sali ohjelman toivoin painottuvan vapaille painoille ja levypainoille hienojen laitteiden sijasta.

Raskausaikana jouduin "lopettamaan" liikunnan ennen puolta väliä kun se ei vaan yksinkertaisesti tuntunut enää hyvälle. Alakerrassa oli jo aikamoinen paine ja supistukset vaan lisääntyivät ja kovenivat loppua kohden. Leikkauksen jälkeen en ole vielä tehnyt yhden yhtä lihaskuntoliikettä. Vaunulenkkejä olen yrittänyt 3-4 viikossa köpötellä. Joten lähtökunto on aikalailla nollissa. Valmennus kestää näillä näkymin puoli vuotta eli helmikuun loppuun. Tärkeimmiksi tavoitteiksi alkuhaastattelussa kirjasin oman mielen virkistäminen ja jaksamisen lisääminen. Myös lihaskunnon parantaminen ja kiinteytyminen ovat mielessä. Niinkään en lähde tähän projektiin laihdutus mielessä. Kiloja on toki nyt enemmän kun parhaina vuosina, mutta niin kauan kun imetän saa kyllä muut mun puolesta laihdutella;)

Huomenna olisikin seuraava tapaamiskerta. Ohjelmassa Kehonkoostumusmittauksia ja mittoja varmaan ihan mittanauhankin kanssa. Traineri sanoi haluavansa teettää myös jonkinlaisen kuntotestin, vaikka se ei alkuperäiseen suunnitelmaan kuulukaan. Se kuitenkin auttaisi seuraamaan mennäänkö yhtään asettamiani tavoitteita kohti ja tämä kyllä passaa minulle;) Heti alkuunsa alkoi kyllä tietenkin aikamoinen flunssa. Saas nähdä kuinka ämmän käy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti