maanantai 7. kesäkuuta 2010

Näin sitä mennään

Tontilla on tapahtunut taas kaikenlaista. Ikävintä taitaa olla se, että sanonta ei kahta ilman kolmatta piti paikkansa tälläkin erää. Elikkäs vorot palasivat pelipaikalle vielä kolmannen kerran. Tällä kertaa kelpasi jo melkein mikä vaan mukaan otettavaksi. Matkaan lähti kaikenlaisia käsikäyttösiä pientyökaluja ja mm. isännän hikiset vanhat kumisaappaat ja hellepäivien varalle tuodut vichyt ja limsat. Tosi röyhkeää ja uhkarohkeetakin minun mielestäni. Ja niinhän siinä loppupeleissä kävi, että vorot päätyivät sininuttujen luo asioita selvittelemään. Kyllä se silti harmittaa. Rahallisesti kuitenkin tuli heidän ansiostaan takkiin aikasta mukavasti ja mielipaha on ollut melkeistä vielä astetta isompi. Hieman huojentaa toive siittä, että raksa eli meidän tuleva rakas kotimme saisin olla ainakin hetken voroilta rauhassa. Aika paljon päänvaivaa tuottaa kuitenkin edelleen se, että luotto on mennyt eikä edelleenkään uskalleta sinne mitään kovin arvokasta jättää odottamaan seuraavan päivän työntekoa:(

Joka tapauksessa hommissa ollaan jälleen hieman edetty. Valetut anturat ovat saaneet päälleen kivijalkaa kuuden kiepin ja n.900 kiven verran. Jo ennen hommaan ryhtymistä tiedettiin, että perustusten ja lattian teko tulee olemaan työlästä ja hidasta, koska valintamme oli tuulettuva alapohja. Nyt on jos jonkinmoista koloa ja sokkeloo pystyssä.
ulkorinki, kantavaväliseinä, lattien kannattimet yms. Lisäksi tehdään vielä valut kylpyhuoneen, saunan ja kodinhoitohuoneen kohtaan sekä tulisijojen ja piippujen alle.


Viime keväänä tilatut kivet eivät tietenkään riittäny mihinkään. Lisää saatiin toiselta jo valmistuvalta työmaalta. Toimitusta seuraamassa tontti koira Wallu, joka jo kuumempien päivien jälkeen on jäänyt hieman kotiin ottamaan lukua ja tehnyt tontilla vaan puolta päivää;)


Välillä on ollut myös päiviä jolloin muuraushommat ei etene. Välipäivinä ollaan urakoitu puita ja sähköjä autotalliin. Ihan itte kasattu puupino ja niin komia!!


Valmista kivijalkaa. Seuraavaksi asennetaankin patolevyä ja styrokseja. Sadevesiviemäreitä ja jätevesiputkistoa unohtamatta..


Varmuudeksi valettiin vielä kannatin tolppien päälle. Naapurin vanha setä kun oli opastanut isäntää tekemään makuuhuoneen lattian kantavaksi.... Aikas härskiä.

Ikkuna kilpailutus saatiin päätökseen. Ikkunat toimittaa Hämeenkyröläinen Hit-Nordic. Ikkunat on Eco "mallistoa". Nyt pitäisikin sitten taas kilpailuttaa paljon kaikkea muuta hieman pienenpää sekä metsästää puutavaraa runkoa varten. Että näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti