lauantai 29. kesäkuuta 2013

Loma viikon touhuja kuvin

Viime perjantaina se Jussista alkoi ja nyt viedään viimeisiä. Paljon tuli touhuttua kaikkea kivaa ja hoidettua asioita. Koti näyttää siltä, että hirveesti ei oo ehtiny siihen panostamaan, mutta niinhän se aina;)

Juhannusaattoa vietettiin isomummulassa syöden ja saunoen. Perinteiseen tapaan lämpesi savusauna ja Pikkuherrakin mahtui vielä viime kesäiseen tapaan uimaan mummun vanhaan salaattikippoon;)


Aamu oli pilvinen ja viileä. Iltapäivällä alkoi kuitenkin aurinko pilkistellä pilvien raosta ja paistoi illasti pilvettömältä taivallta. Koko päivä vietettiin ulkona touhuten. 


Juhannuspäivänä suunnattiin päikkäreiden jälkeen Mummin, Kenon ja Papparaisen seuraan mökille. Ilta kului herkkuja syöden, saunoen ja uiden. Pääsipä Pikkumies ekaa kertaa soutelemaankin,


Pojat seuraa tarkasti kun Keno ja Papparainen tarkistaa verkkoja..


Norpat vedessä.=) Uintia olis jatkettu varmaan pitkälle yöhön..


Sunnuntaina jatkettiin vielä saunomista kun iskä sai extempore päähänsä kutsua työkaverin perheen saunomaan. Pojat kävi välillä miesten saunasta vaahtokylvyssä vilvoittelemassa:P

Maanantaina suunnattiin jo aamusti nokka kohti Poria. Matka seuraksi lähti Mummi ja Keno. Ensiksi haettiin hiukan vauhtia Pelle Hermannin puistosta, jossa kävellen ei tietenkään ehdi minnekään;) Loppu päivä vietettiin keskustassa alennusostoksilla kierrellen.



Kirjurista löytyi myös eläimiä ihmeteltäväksi. Kukko herra yritti pitää jöötä lintutarhassa ja pikkuiset vuohet oli hyvinkin sosiaalisella ja pirteällä tuulella.



Tiistaina äiti suuntasi lääkäriin pitkään jatkuneen ja voimat vievän yskän takia. Samalla reissulla tuli hoidettua, mutta juoksevaa asiaa ja viikon ruokaostokset. Sitten äkkiä päikäreiltä herännyttä Pojua hakemaan ja kohti Loistoa. Siellä Pikkuherralle leikattiin kesätukka ja ilme muuttui valtavasti;) Parturista suunnattiin suoraan kohti äiskän työkaveria ja poikia, jotka vietteli viimeisiä lomapäiviä mökillä / mummulassa "Hölmstadissa" touhuillen. Pikkumiehen ollessa huomattavasti nuorempi oli yhteinen sävel vähän hakusessa, mutta touhua piisasi silti. Mm. Trampoliinilla pomppimista, sähköautolla ja mönkkärillä ajoa. Ja mikä tärkeintä äitit sai hetken "avautua".;)


Keskiviikko aamuna äiti istui jo aamu seitsemältä jonotusnumero 1 kourassa, jotta ehtisi mukaan viettämään Päivää Maatilalla Luomajärven Hevoskievarille. Jono kulki sutjakkaasti ja ehdin hyvin mukaan. Päivän aikana hoidettiin hevosia, käytiin kärryajelulla, Aatu ratsasti ponilla, syötettiin pupuja ja lampaita, laskettiin liukumäkeä, rapsutettiin koiraa ja paitettiin makkaraa. Monta elämystä rikkaampana suunnattiin Ikaalisten Sammin rantacafen murkinoitten kautta kotiin. Koti matkalla saimme vielä päähämme lähteä päikkäreitten ja maalaushommien jälkeen mökille saunomaan ja uimaan. Siinäpä se ilta sujui mukavasti pari tuntisen sauna ja uintimaratonin merkeissä.



Torstaina suunnattin jo ajoissa torille, kun olin mennyt suostumaan edellisenä päivänä soittaneen vakuutusyhtiön edustajan tapaamiseen. Torilta puuttui tänä torstaina vallan lettukoju. Siitäkös monet olivat ihmeissään. Mansikoita, herneitä ja mustaamakkaraa tarttui kuitenkin kotiin viemisiksi. Päikkäreitten jälkeen  suuntasimme Aatun kanssa Mammaa morjestamaan. Iskä aloitteli valuhommia, mutta vakuutteli ettei meitä tavittaisi. Tavoitteena oli valaa antura ja tukitolppia lisää kodinhoitohuoneen eli vilvotteluterassin alle. Kotiin palatessa todettiin pikkumiehen kanssa avun olevan tapreen, joten kääräistiin hihat ja ruvettiin hommiin. 2,5 tunnin urakan jälkeen saatiin homma pulkkaan ja talkooväki pesuun.


Perjantaina suunnattiin äiskän väliaika lääkäriin ja siitä heti perään Pikkumiehen 2v neuvolaan. Käytiin myös mummelin kanssa lounaalla eli pastalla kantapaikassa:P Loppu päivä onkin vietetty kotona touhuten kaikkea tärkeää ja vähemmän tärkeää. 

Tapahtuma rikas viikko takana. Huomenna suunnataan lauantaitorille ja iltapäivästi mummelin synttäreitä juhlistamaan. Sunnuntaina on myös luvassa juhlintaa 2v juhlien muodossa. Maanantaina koittaa taas arki. Loman jatkoa odotellessa.=)

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kaksi luettua



Kirjailija Riina Katajavuoren eri lehdissä (mm. Lapsen maailma, Martat ja Kaks plus) julkaistuja kolumneja on koottu yhteen kokoelmaan Perhehytti

Kevyttä ja sopivaa iltalukemista. Toiset kolumnit osui ja upposi. Toiset teki mieli hypätä yli.

Kirja jota ehdottomasti suosittelen kaikille pienten lasten äideille. Ronskia, mutta hyvän maun rajoissa kulkevaa kerrontaa pikkulapsiperheen arjesta=)