tiistai 31. tammikuuta 2012

Joululahjoja

Ihan niin höynähtäny en oo, että miettisin jo tulevaa Joulua vaan palaan menneeseen. Nimittäin ite tehdyt joululahjatkin on vallan jääny esittelemättä. Näitä on tehty pitkin vuotta. Joulun alla en olis saanu kyllä mitään aikaan. Näppäränä tyttönä oon kirjottanu kyllä langat ja menekitkin jonnekin irtolappuselle, joka on tietenkin hukan teillä. Lisäillään sitten joskus jos tuo lappunen jostain kävelee vastaan. Ihan mukava olisi ollut vuoden saldo nähdä=)


Huopatossut

Lanka: Novita Puro
Malli: Sovellettu jostain netistä.
Langanmenekki: ?
Muuta: Tossut sai Mummi varpaita lämmittämään, koska hänelle olivat huovutuksen jälkeen parhaimman kokoset. Kuva näköjäs otettu ennen huovutusta..


Lapaset

Lanka: Novitan Nalle - Ruusu
Malli: Perus lapaset
Langan menekki:?
Muuta: Lapaset matkusti postipaketissa kohti Piikkiöö. Edellis vuonna valmistuneiden sukkien pariksi=)


Lapaset

Lanka: Novitan 7-veljestä polkka
Malli: Samat peruslapaset
Langan kulutus: ?
Muuta: Nämä toivottavasti lämmittää Miian kätösiä.


Kassitossut

Lanka: Loppujämiä mm. 7-veljestä
Malli: Novitan lehti 6 / 2002
Langan kulutus: ?
Muuta: Anopin varpaan lämmittimet


Virkatut tossut

Lanka: Drops Karisma ja Drops Kid silk
Malli: Drops
Langan kulutus:?
Muuta: Ystävän synttärilahja hyvin lähellä Joulua. hauska välillä virkata. Kuvassa mukana pieni paketointi "apulainen".=)


Jussipipo ja lapaset

Lanka: Novitan 7 veljestä
Malli: Novitan nettisivuilta
Langan kulutus: ?
Muuta: Tilaus työnä äitini kummipojalle. Ensimmäistä kertaa tein lapasiin kuvion silmukoita jäljentäen!

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Aatu 7kk

Nyt jäi juhlallinen puolen vuoden ikä vallan postaamatta. Itku sentään, mutta eiköhän silti jatketa eteenpäin.=)  Herra on jo 7kk ja varsinainen herra pienestä toukasta onkin tullut..

´
  • Ryömimällä painetaan uskomatonta vauhtia kohteesta toiseen. Olkkarista keittiöön. Keittiöstä eteiseen. Olkkarista makkariin ja aina vessaan ja kodinhoitohuoneeseen asti. Yleensä sinne missä äiskä jotain puuhastelee. Vauhti määräytyy tietty sen mukaan kuinka kiinnostava juttu kohteessa odottaa.
  • Konttausasennossa nytkytellään, mutta kun eteenpäin meinataan lasketaan masu lattiaan.
  • Kaikki kielletty on niin pirun kiinnostavaa, kuten puukopat, takanluukut, pistorasiat ja sähköjohdot.
  • Herra osaa myös näyttää tunteensa entistä paremmin. Erityisesti harmistumisensa kiellettäes koskemasta jotain edellä mainituista.
  • Touhuta pitäisi 24/7, joten ehjät yöunet on edellen hakusessa. Yhtenä ihmeiden yönä päästiin melkein 8 tuntiin kerralla. Muulloin ei toiveita=(
  • Päiväunet on alkanu maistumaan ulkona vaunuissa. Nyt kun se muuton myötä on ollut mahdollista. Unet on hieman pidentyny. Yleensä n. 2 tuntia ja jääneetkin päivän ainoiksi.
  • Vaipan vaihto hoitopöydällä on yhtä painia. Jatkossa meillä taidetaan suosia housuvaippoja..
  • Pukemistilanteissa saa ottaa heti toisen erän.
  • Äiti on aika pop tällä hetkellä. Eikä muut sitten juuri kelpaakaan silloin kun äiskä on saatavilla. Äiskälle myös näytetään tunteetkin ja kitistään väsymystä yms. Äiskä yrittää kumminki säästää omat turhautumisensa muualle..
  • Herra on kova juttelemaan ja seuraa kiinnostuneena suun liikkeitä lähelle päästyään. Parhaita on aamut, jolloin mies herää iloisesti höpöttäen ja tulee ensimmäiseksi antamaan kuolapusun poskelle kun huomaa että äiskän silmät aukeaa. ( Aiemmin ei kannatta herraa ylös nostaakaan;))
  • Musiikki on myös nyt kovaa huutoa. Erilaiset biitit saa jalat nytkymään ja hyppykiikun huutamaan armoa.
  • Ruokahalu on mahdoton. Aina pitäisi olla jotain suuhun laitettavaa ja annokset on yleensä äijä luokkaa. Tisuakin nautiskellaan vielä useemman kerran päivässä.
  • Päivisin yritetään käydä ainakin kerran pulkkaretkellä wallun kanssa.=)
 
 
 

tiistai 24. tammikuuta 2012

Muutto!

15.12.2011 koitti päivä, jota oli odotettu. Paikkakunnan rakennustarkastajan oli määrä tulla suorittamaan osittainen lopputarkastus tai mikä nyt sitten lieneekään, mutta meille se merkitsi konkreettisesti muuttolupaa. Tätä ennen oli painettu kulunut viikko entistäkin kovemmin hommia. Se laittoi hieman jännittämään kun ei yhtään tiennyt mitä lupaan vaaditaan. Tiedustellessani sitä kaupungilta oli vastaukset jokseenkin sekavia. Noh, ei auttanu odottaa kun tarkastajan tuomioo monien keskeneräisyyksien kanssa.

Puolilta päivin koitti se hetki. Tarkastaja astui ovesta ja ensimmäisenä tokaisi, että jaahas täällä taitaakin olla hommat kesken. Damn! Syke kiihty ennestään ja vatta heitti volttia. Tosin ensivaikutelma eteisessä ei ollut paras mahdollinen eikä tarkastajan ilmeestä tai vähäsanaisuudesta pystyny tulkitsemaan yhtään tulevaa tämän jälkeen. Hieman tilannetta helpotti se, että päästiin  tarkastajan kanssa samalle kartalle siitä, että kyseessä on osittainen lopputarkastus eikä se varsinainen lopputarkastus niinku hänen oli annettu ilmotukseni perusteella ymmärtää.

Loppu hyvin kaikki hyvin. Parilla pienellä huomautuksella ( villat piiloon ja väliaikaset kaiteet terasseille) saatiin virallinen lupa n. puoli tuntia tarkastajan saapumisesta=) Eikä muutakuin nokka kohti keskustaa ja tavaraa laatikkoon. 5 päivää pakkasin ja kannoin apuvoimien kanssa tavaraa hissittömän talon neljännestä kerroksesta. Nuo päivät sisälsi kyllä aikamoista jännistystä ja hermojen venytystä. Onneksi kuitenkin saatiin niin kaikki tavarat kuin ihmisetki turvallisesti loppu viimeksi siirrettyä paikasta toiseen.

torstai 19. tammikuuta 2012

Helou Turku!

Kuva täältä.

Postattavaa ja kerrottavaa olisi vaikka kuinka, mutta haluan aloittaa tuoreimmasta. Nimittäin oltiin alkuviikko reissussa. Ja missäs muualla kuin Turussa. Tuo Suomen peräreiäksikin tituleerattu kaupunki on jäänyt tämän neitosen sydämeen niin, että sitä on sielä vaikea poistaa. Tuskin koskaan kokonaan. Suurin syy on varmasti siinä, että siellä tai ainakin lähiseuduilla asuu nykyiseltäänkin niin monta ihanaa ystävää, että sinne on pakko aika-ajoin päästä piipahtamaan. Edellisestä kerrasta oli aivan liian pitkä aika. Melkein vuosi. Tällä kertaa olimmekin reissussa kaksi yötä, mutta silti ei tuntunut aika riittävän.=( Onneksi monta ystävää tuli tavattua ja halattua, monta uutta kotia tsekattua, lemmikkejä rapsuteltua ja ihmeteltyä kahden pikkaraisen kasvua. Ikävä jäi silti valvatava. Toivottavasti taas pian nähdään!

 Naksuilua sängyllä.

Reissu oli samalla Aatun eka yön yli reissu ja päätettiinkin ottaa sitten oikein hotelli kahdeksi yöksi. Ennen ollaan majoitutta ystävien sohvalle, mutta koska oltiin viikolla liikkeellä ajateltiin säästää ystävien yöunet ehjinä. Vähän jänskätti mikä hulabaloo kaikesta tulee. Aatu osoittautui kuitenkin reissumieheksi. Oli hyvän tuulinen, mukkui jopa paremmin kuin kotona ja hurmasi paljon uusia ihmisiä. Söi aamupuurot Börssin aamupala pyödässä ja naksuja hotellin sängyllä. Ihmetteli tavara paljoutta kaupoissa ja yritti tarttua kaikkeen mihin rattaista yletti. Ja mikä tärkeintä laittoi simmut kiinni ainakun siihen tarjoutui mahdollisuus. Ei tarvinnut miettiä koska käydään hotellilla päiväunia torkkumassa. Tämän kokemuksen perusteella toivottavasti päästään reissuun pian uudelleen=)

Tarpeeksi alhaalla olevan peilin kautta oli kiva antaa pusuja itelleen;)

perjantai 13. tammikuuta 2012

Täällä taas!

Hengissä ollaan. Myrskyjen keskellä uudessa kodissa asustellaan ja Aatukin on kohta 7kk!! Paljon on kerrottavaa=) Palaan pian..